cruce de lemn

Hits: 606

CRUCE DE LEMN

Cruce de lemn sau metal inscriptionata cu numele decedatului, data si anul nasterii. Aceasta are un rol esential in obiceiurile de inmormantare, de la pozitionarea acesteia in raport cu decedatul, purtarea crucii pe drumul catre biserica si cimitir pana la asezarea finala la capatul mormantului.

Cruce de lemn

Cruci de lemn sau metalice ori Felinare.Va oferim o gama variata de Felinare metalice vopsite Negru sau alb precum si Cruci de lemn sau metalice simple si Cruci cu Felinar atasat de dimensiune 1,70 m inaltime cu 0,60 m latime (brate). “ Cruce este semnul credintei celui adormit, semnul lui Hristos si al biruintei Lui impotriva mortii.

Crucea, care strajuieste deci mormantul crestinului, arata ca cel ce doarme sub scutul ei a adormit intru Hristos si cu nadejdea ca se va scula impreuna cu El la invierea cea de obste.” Crucea este cel mai vechi si mai raspandit simbol. Forma crucii , cu doua brate dateaza inca din lumea antica.

Interesant este ca forma de cruce se folosea ca simbol sacru in multe tari si cu mult inainte de nasterea lui Cristos. Aceasta da si mulitudinea de forme ale crucii existente pana in prezent: cruce ortodoxă (slavă), cruce ortodoxă (slavă), cruce celtică, cruce cu vârfuri, cruce cu trifoi, cruce latină, cruce ancorată, cruce patriarhală, sau lorenă, etc.

Va rugam sa ne scrieti email sau sa ne sunati telefonic pentru alte intrebari si raspunsuri.  Va multumim Casa funerara stoica SRL